Annons:

Justitieombudsmannen

Ämne:Justitieombudsmannen
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Justitieombudsmannen. Du kan även följa vad Publikt skriver om Justitieombudsmannen genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ÖppenhetNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Migrationsverket för brister i hanteringen av en enskilds begäran att få ut allmänna handlingar. Migrationsverket webbplats har haft felaktig och vilseledande information om detta, slår JO fast.
PolisenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Polismyndigheten för att den satt sig över två beslut från Statens överklagandenämnd i samband med rekryteringen av chefer till Nationella operativa avdelningen, NOA.
öppenhetNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Polismyndigheten för att utan lagligt stöd hindrat en frilansjournalist att filma och avvisat honom från ett valmöte med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson i valrörelsen 2018.
FörsäkringskassanNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Försäkringskassan för att ha begärt in uppgifter utan stöd i lagen. Myndigheten har dessutom brutit mot sekretessen genom att lämna sekretesskyddad information till en annan.
KRIMINALVÅRDENNyhetEn intagen på häktet i Göteborg har anmält till Justitieombudsmannen, JO, att personal ritat smileys bakom galler och karikatyrer av mörkhyade på ägg som serverats till de intagna. Enligt Kriminalvårdens internutredning finns det dock inget stöd för att händelsen har inträffat, skriver man i ett svar till Justitieombudsmannen, JO.
PolisenNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Polismyndigheten för oacceptabelt långa handläggningstider. JOs granskning har gällt två fall av parkeringsböter, där samma bilägare bestridit böterna. Handläggningen tog två år.
MigrationsverketNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Migrationsverket för att myndigheten skickat ut ett beslut som inte var komplett, utan att informera mottagaren att det fanns fler än en sida i beslutet.
KRIMINALVÅRDENNyhetEn intagen på häktet i Göteborg har anmält till Justitieombudsmannen att personal ska ha ritat smileys bakom galler och karikatyrer av mörkhyade på ägg som serverades till de intagna. Arbetsgivaren bekräftar för Publikt att en internutredning pågår.
PolisenNyhetJustitieombudsmannen kritiserar en polis som använt hot om indraget körkort för att förmå en bilförare att acceptera en ordningsbot.
KriminalvårdenNyhetJustitieombudsmannen riktar allvarlig kritik mot häktet i Göteborg, sedan en intagen man med funktionsnedsättning inte fått sina särskilda behov tillgodosedda under tiden i häktet.
StatsförvaltningNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Pensionsmyndigheten för orimligt långa kötider i telefon. Trots myndighetens ansträngningar att minska väntetiderna har de inte blivit kortare, konstaterar JO.
JUSTITIEOMBUDSMANNENNyhetEn granskning av Justitieombudsmannens, JOs, verksamhet ska inledas, har riksdagen beslutat. Utredningen ska bland annat granska om det nuvarande regelverket ger myndighetens och dess ombudsmän möjlighet att agera självständigt.
KriminalvårdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, vill att Kriminalvården hittar andra sätt att identifiera de intagna för tjänstgörande personal än med namnskyltar. JO påpekar att Kriminalvården är skyldig att skydda de intagnas integritet.
KRIMINALVÅRDENNyhetEn intagen på en anstalt i mellersta Sverige menar att Kriminalvården har lämnat ut personuppgifter om hans besökare. När hans flickvän ringde för att boka besökstid fick hon till svar att tiden redan var bokad av en annan flickvän, enligt en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, som nu vill att Kriminalvården yttrar sig.
SiSNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Statens institutionsstyrelses, SiS, ungdomshem Tysslinge, sedan en intagen ungdom lagts ned och hållits fast mot golvet av personalen.
Prenumerera på