Annons:

Postnord

Ämne:Postnord
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Postnord. Du kan även följa vad Publikt skriver om Postnord genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
PostenNyhetPostnord AB har utsett Annemarie Gardshol till vd och koncernchef för bolaget. Annemarie Gardshol har varit tillförordnad vd sedan i april. Samtidigt har styrelsen utsett chefen för Postnord i Danmark Peter Kjaer Jensen till vice VD i Postnord.
PostnordNyhetPostnord krävs på 453 000 kronor av Falu kommun för missen med poströster som ledde till omval i Falun. Enligt kommunen var det Postnords fel att en säck med poströster kom fram för sent, skriver Dala-Demokraten.
POSTNORDNyhetSedan i februari har Postnord arbetat med ett sparpaket för brevbärar- och terminalarbetarpersonal. Efter att arbetsgivare och facket nu förhandlat färdigt står det klart att nära 1 200 tjänster försvinner. ”I höst väntar nästa sparpaket”, säger STs Per-Åke Alenius till Publikt.
POSTNORDNyhetInom ramen för ett sparpaket säger Postnord upp 250 anställda på huvudkontoret. Det blir också förändringar i det statliga bolagets styrelse, enligt ett pressmeddelande.
POSTNORDNyhetSjunkande volymer gör att prissättningen för inrikesbrev måste förändras, skriver regeringen i ett förslag.
POSTNORDNyhetPå koncernstyrelsens initiativ får Postnords vd Håkan Ericsson och finanschefen Gunilla Berg lämna sina jobb med omedelbar verkan. ”ST ställer sig bakom beslutet”, säger STs vice avdelningsordförande Per-Åke Alenius.
PostnordNyhetPostnord vill ha regeringens tillstånd att höja priset på frimärken – för att klara företagets ekonomi och rädda jobben, skriver Sekotidningen.
PostnordNyhetDansk Folkeparti kräver att den danska posten ska skiljas från dansk-svenska Postnord, uppger Danmarks radio, DR. Professor Per Nikolaj Bukh vid Aalborg Universitet uppskattar kostnaden till flera hundra miljoner danska kronor.
PostenNyhetDanmarks ersättning till Post Danmark för samhällsomfattande posttjänster under perioden 2017-2019 är förenlig med EUs regler om statligt stöd. Det har EU-kommissionen nu slagit fast.
PostnordNyhetPostnord måste skicka tillbaka 400 000 postförsändelser till Kina och andra länder utanför EU. Det handlar om varor som inte hämtats ut av mottagarna, sedan bolaget införde en ny avgift från första mars.
POSTNORDNyhetDen nya postlag som träder i kraft 1 april kommer att vara föråldrad redan inom ett par år, spår Postnords vd Håkan Ericsson. Att förändringarna i branschen går oerhört snabbt var alla överens om när ST anordnade ett seminarium om postlagen.
PostenNyhetDet danska åkeriförbundet DTL har vänt sig till EU-kommissionen för att stoppa de danska och svenska staternas stöd till det krisdrabbade Postnord. Åkarna anser att Postnord i stället ska läggas ned, skriver Dagens Nyheter.
PostnordNyhetDet kommer att handlas julklappar på nätet som aldrig förr, åtminstone om Postnord får rätt i sina bedömningar. Nu tar det statliga företaget in omkring 2 800 extra anställda för att klara av att hantera julruschen.
PostnordNyhetRegeringen har beslutat att Postnord inte längre ska behöva befordra brev över natt. Kravet för brev med normalporto ska i stället vara två dagar. Samtidigt föreslås ändringar i postlagen.
Prenumerera på