Annons:

ST

Ämne:ST
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om ST. Du kan även följa vad Publikt skriver om ST genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ArbetsmarknadNyhetFemton jobb ska bort inom tre år vid Myndigheten för yrkeshögskolan i Västerås. Enligt ledningen ska det kunna ske genom naturlig avgång, men de fackliga organisationerna har svårt att förstå hur ledningen räknat.
STNyhetAnställda har för lite inflytande över beslut om IT-utrustning, anser de ST-medlemmar som svarat på en enkät om digitalisering. Arbetet har blivit lättare att utföra, men fyra av tio upplever stress till följd av den ökade digitaliseringen.
RättsväsendeNyhetLagmannen Christina Eng har fått utmärkelsen Årets chef av ST inom Sveriges domstolar. Christina Eng arbetar vid Kammarrätten i Stockholm.
STNyhetST investerar i spelindustrin. Fackförbundet äger aktier i bolaget Evolution Gaming som utvecklar teknik åt nät­kasinon. Därmed kommer en del av STs aktievinster från personer som har ett spelmissbruk, konstaterar forskaren Per Binde.
StatsförvaltningNyhetRegeringen har utsett Erik Thedéen till ny chef för Finansinspektionen, FI, och Lars Lööw till ny chef för Svenska ESF-rådet. Regeringen har också förlängt Ingemar Hanssons förordnande som chef för Skatteverket.
SkatteverketNyhetI ett öppet brev till regeringen kräver ST inom Skatteverket att de planerade nedläggningarna av skattekontoren i Åmål och Mora stoppas. Cirka 65 anställda berörs av nedläggningarna.
STNyhetSTs förbundsstyrelse får tre nya ledamöter: Sanna Norblad, Ann-Christin Fällén och Helena Perlerot. Det beslutades på STs stämma i Stockholm i dag.
RegeringskanslietNyhetNär Regeringskansliet sade upp Gunnar Gerestav förklarade sig ST oenigt med arbetsgivaren. Men det fick han inte veta, vilket ledde till att det blev för sent för en tvisteförhandling. Nu får Gunnar Gerestav skadestånd av förbundet.
MångfaldNyhetEnligt sina stadgar ska ST främja mångfald. Men bland förbundets högsta förtroendevalda är det få som har utländsk bakgrund. Andelen är mindre än såväl bland statens anställda som bland Sveriges befolkning. STs ordförande Britta Lejon manar till självkritik.
ANSVARSKOMMITTÉNNyhetLandstingen bör ersättas av sex till nio direktvalda regionkommuner, föreslår Ansvarskommittén. Även länsstyrelserna och andra statliga myndigheter ska anpassas till den nya strukturen.
Prenumerera på