ST vill stoppa nedläggning av skattekontor

SKATTEVERKET2015-06-01
I ett öppet brev till regeringen kräver ST inom Skatteverket att de planerade nedläggningarna av skattekontoren i Åmål och Mora stoppas. Cirka 65 anställda berörs av nedläggningarna.

ST inom Skatteverket har nyligen skickat ett öppet brev till regeringen och till ledamöterna i riksdagens skatteutskott. I brevet kräver avdelningen att nedläggningarna av skattekontoren i Mora och Åmål stoppas. Vi tillhör också landet Sverige, skriver ST-avdelningen:

”När nu regeringen gett Statskontoret i uppdrag att utreda var myndigheters lokalisering ska finnas i framtiden så kan man inte tillåta att myndigheter under denna utredning fortsätter att lägga ner väl fungerande kontor. Visa att ni är en ansvarstagande regering som ser till att hela landet håller ihop, låt inte det bara vara vackra ord utan betydelse!”

På skattekontoret i Åmål arbetar 25 anställda, som erbjudits fortsatt arbete vid kontoret i Karlstad. De knappt 40 anställda i Mora har erbjudits att jobba i Falun.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Skatteverket ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.