Skatteverket väntar med flyttbeslut

SKATTEVERKET2015-04-28
Skatteverket kommer att avvakta med beslut om att lägga ned nio kontor. Orsaken är att Statskontoret fått regeringens uppdrag att ta fram nya principer för myndigheters lokaliseringar.

Skatteverket har planerat att koncentrera sin verksamhet till 38 orter i landet. Det skulle innebära att anställda vid kontor på nio orter får ny arbetsplats på en annan ort. Planerna har mött hård kritik från såväl STs fackliga företrädare som lokalpolitiker.

Eftersom Statskontoret nu fått i uppdrag att ta fram nya principer för myndigheters lokalisering har Skatteverket nu beslutat att avvakta med beslutet. Den långsiktiga inriktningen ligger dock fast, enligt ett pressmeddelande från Skatteverket.

Medarbetare på de berörda orterna har fått information på morgonen, skriver myndigheten på sitt intranät.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.