ST hoppas att lokalkontoren blir kvar

SKATTEVERKET2015-04-28
Det är bra att Skatteverkets ledning avvaktar med beslutet om nedläggning av kontor, anser ST. ”Jag tror och hoppas att ledningen inte kommer tillbaka med förslaget”, säger STs avdelningsordförande Ing-Marie Sandin.

De lokala förhandlingarna om att lägga ned nio kontor var ännu inte avslutade när Skatteverket plötsligt beslutat sig för att avvakta med nedläggningarna.

Som orsak anger myndigheten att man vill invänta ett uppdrag som Statskontoret fått av regeringen. Statskontoret ska lägga fast nya principer för myndigheternas lokaliseringar

Både ST och Saco har motsatt sig nedläggningarna och att de anställda ska flytta till andra tjänstgöringsorter.

– Vi övervägde att ta frågan till central förhandling, säger STs avdelningsordförande Ing-Marie Sandin.

Hon har hört att Statskontorets utredning blir klar tidigaste 2016.

– Jag tror och hoppas att ledningen inte kommer tillbaka med förslaget.

ST gör bedömningen att sex av de nio nedläggningshotade kontoren ligger så långt från närmaste kontor att de anställda i praktiken blir tvungna att sluta.

– Annars får de orimligt långa pendlingsavstånd, säger Ing-Marie Sandin.

Sedan tidigare finns beslut om två kontorsnedläggningar. Personalen i Åmål förväntas börja arbeta i Karlstad. Personalen i Mora ska byta tjänstgöringsort till Falun. Även detta har ST motsatt sig.

– Det vore bra om ledningen också drog tillbaka dessa flyttar, säger Ing-Marie Sandin.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.