Lättnad på skattekontoret i Hudiksvall

SKATTEVERKET2015-04-29

Skatteverkets besked att avvakta med att ta beslut om att lägga ned nio lokalkontor inger hopp för de anställda på skattekontoret i Hudiksvall.

I går, tisdag, gav Skatteverket besked om att man väntar med att lägga ned lokalkontor i avvaktan på den utredning om regional statlig närvaro som Statskontoret ska göra på uppdrag av regeringen.

– Visst känns det som en lättnad, att vi kan andas lite grand. Man kan fantisera om att det här kommer att ta ganska lång tid. Och utredningen kanske kommer fram till att vi ska ha kvar den struktur vi har, säger Helena Jönsson, som är arbetsplatsombud för ST på skattekontoret i Hudiksvall.

Hon tycker att stödet från politiker på alla nivåer har varit starkt sedan beskedet om nedläggning kom för några veckor sedan.

Själv har Helena Jönsson varit långpendlare till jobbet sedan skattekontoret i Ljusdal lades ned 2007. I dag har hon sex mil enkel resa till Hudiksvall. Till Sundsvall, dit hon erbjudits att följa med vid en nedläggning, är det ytterligare nio mil.

Helena Jönsson anser att det vore konstigt om Skatteverket genomför sina planer på nedläggning innan regeringen tagit beslut om den framtida regionala indelningen.

– Man måste ju samköra det här på något sätt. Det här med lokal förankring finns ju med i diskussionen överallt, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA