Skatteverket nyanställer i Hudiksvall

SKATTEVERKET2016-11-14
Nu nyanställer skattekontoret i Hudiksvall handläggare. För ett och ett halvt år sedan hotade Skatteverket med att lägga ned kontoret och erbjuda de anställda att flytta till Sundsvall.

I mars 2015 meddelade Skatteverket att myndigheten avsåg att lägga ned nio lokalkontor med sammanlagt 510 anställda. På kontoret i Hudiksvall berördes drygt 60 anställda, vars tjänster skulle flyttas till Sundsvall tio mil längre norrut. Enligt planerna skulle kontoret stängas under 2018.

Men nedläggningsplanerna lades på is, sedan regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram nya principer för statliga myndigheters lokalisering. I mars i år meddelade Skatteverket att nedläggningsplanerna inte längre var aktuella. Och nu rapporterar lokalradion om att Skattekontoret nyrekryterar handläggare till Hudiksvall. Fem nya tjänster har lockat ett 80-tal sökande.

”Det blir jätteroligt att få nya medarbetare. Vi har stark framtidstro och vi känner oss mycket mer lugna och trygga i vår roll här på skattekontoret”, säger Erika Söderström till Radio Gävleborg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.