Åtalad polischef lämnar sitt jobb

POLISEN2017-02-08
Polisområdeschefen i Västmanland, Lena Tysk, slutar sin tjänst omedelbart. Beslutet kommer sedan hon åtalats misstänkt för att ha hotat en lokalpolisområdeschef.

Nyligen åtalade kammaråklagaren i Västerås polisområdeschefen Lena Tysk. Idag meddelade hon att hon lämnar sin post med omedelbar verkan.

”Polismästare Lena Tysk har bett att få lämna sitt uppdrag som polisområdeschef för Västmanland. Jag har förståelse för det och Lena Tysks kompetens kommer tillvaratas på regionkansliet” säger Carin Götblad, chef i region mitt i ett pressmeddelande.

Enligt åtalet ska Lena Tysk ha hotat lokalpolisområdeschefen i Sala, Agneta Kumlin i samband med att denne pratat med media.

Lena Tysk lämnar sitt uppdrag oavsett hur det går i rättegången, enligt pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.