Bild: Sida

Carin Jämtin blir ny landshövding

LÄNSSTYRELSERNA2023-09-04

Carin Jämtin, tidigare generaldirektör för Sida, har utsetts till ny landshövding i Västernorrlands län. Hon tillträdde sitt nya uppdrag 1 september.

Carin Jämtin är en erfaren myndighetschef med tidigare uppdrag inom både kommunal och statlig sektor. Hennes erfarenheter kommer att vara en tillgång för invånarna i Västernorrlands län och jag är glad att hon har tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Västernorrlands län”, kommenterar civilminister Erik Slottner, KD, regeringens beslut i ett pressmeddelande.

Carin Jämtin har varit partisekreterare och riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Under åren 2003–2006 var hon biståndsminister. Hon har varit generaldirektör för Sida sedan 2017 och efterträds av Jakob Granit.

Carin Jämtins uppdrag som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Västernorrlands län gäller till och med 31 augusti 2029.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA