Polisen ändrar sig om bisyssla

POLISEN2020-04-24

I början av april stämde ST Polisen i Arbetsdomstolen eftersom en anställd inom myndigheten inte tilläts bedriva ett fastighetsbolag som bisyssla. Nu ändrar sig arbetsgivaren och tillåter bisysslan. Därmed drar ST tillbaka stämningen.

Som Publikt tidigare skrivit om meddelade Polisen i februari att en civilanställd serviceman i mellersta Sverige fått besked om att upphöra med sitt engagemang i ett fastighetsbolag. Polisen ansåg att bisysslan inte gick att förena med hans anställning inom myndigheten.

Mannen, som inom fastighetsbolaget han driver har vaktmästarsysslor som att byta lysrör, tvätta bilar, flytta möbler och ta hand om post, har nu fått ett nytt, helt motsatt besked. Polisen anser inte längre att bisysslan står i vägen och tillåter den.

Efter beskedet drar ST tillbaka den stämning man lämnade in till Arbetsdomstolen i april angående fallet, meddelar STs förbundsjurist Joakim Lindqvist.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA