Polisen ändrar sig om bisyssla

POLISEN2020-04-24
I början av april stämde ST Polisen i Arbetsdomstolen eftersom en anställd inom myndigheten inte tilläts bedriva ett fastighetsbolag som bisyssla. Nu ändrar sig arbetsgivaren och tillåter bisysslan. Därmed drar ST tillbaka stämningen.

Som Publikt tidigare skrivit om meddelade Polisen i februari att en civilanställd serviceman i mellersta Sverige fått besked om att upphöra med sitt engagemang i ett fastighetsbolag. Polisen ansåg att bisysslan inte gick att förena med hans anställning inom myndigheten.

Mannen, som inom fastighetsbolaget han driver har vaktmästarsysslor som att byta lysrör, tvätta bilar, flytta möbler och ta hand om post, har nu fått ett nytt, helt motsatt besked. Polisen anser inte längre att bisysslan står i vägen och tillåter den.

Efter beskedet drar ST tillbaka den stämning man lämnade in till Arbetsdomstolen i april angående fallet, meddelar STs förbundsjurist Joakim Lindqvist.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.