Annons:

Nr 2 2020

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareAtt staten finns närvarande i hela Sverige är viktigt både för dess förtroende och för att hålla ihop landet, skriver chefredaktör Alexander Armiento i en ledare.
Fördjupning: omlokaliseringarFördjupningNu har flyttlassen gått för de myndigheter som fick besked om omlokalisering under den förra mandat­perioden. I många fall har viktig verksamhet lamslagits. Publikt har kartlagt omlokaliseringarnas följder.
Min fritid: motorcyklistFördjupningST-medlemmen Roger Larsson arbetar på läns­styrelsernas it-avdelning. På fritiden är han engagerad i Harley-Davidson Club Sweden.
Så gjorde vi: inflytandeFördjupningPå Pensionsmyndighetens kontor i Halmstad har medarbetarna fått stort inflytande över arbetsmiljöarbetet. Friskvårdspromenader är en av sakerna som införts.
Kort om: ventilationFördjupningMed frisk luft på jobbet blir det lättare att orka hela arbetsdagen. Därför är det viktigt att ventilationen fungerar som den ska. Här är sex punkter att hålla koll på.
UppföljningFördjupningDet digitala systemet för att ansöka om forskningsbidrag, Prisma, fick stor kritik när det lanserades 2015. I dag vittnas det om att användarvänligheten har blivit betydligt bättre.
Hej medlemFördjupningMichael Pettersson, arrestantvakt vid Polisen i Malmö, arbetar med att lämna ut utrustning till de poliser som kommer till Malmö från resten av Sverige för att delta i operation Rimfrost.
Reportage: servicekontorFördjupningPå de statliga servicekontoren går det att få hjälp med ärenden till flera myndigheter. Nu har service­handläggarna i Skellefteå på prov fått ta över Arbetsförmedlingens ”kundtorg”.
På jobbet: avundsjukaPå jobbetOm du hela tiden jämför dina prestationer med en kollegas och blir avundsjuk kan det gå ut över ditt eget arbete. Men det går att vända avundsjukan till motivation.
Kultur: teaterKulturDunkla begär som krockar med strikta företagsstrukturer. I sin svarta komedi ”Chefen” lyfter regissören Malin Axelsson fram de dilemman som drabbar mellanchefen Jenny, gestaltad av Frida Hallgren.
Krönika: Kristina WallinKrönikaKristina Wallin, frilansjournalist och bosatt i Italien, beskriver hur vardagslivet ser ut sedan coronaviruset ställt allting på ända.
SatirDebatt
Prenumerera på