Annons:

A-kassa

Ämne:A-kassa
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om A-kassa. Du kan även följa vad Publikt skriver om A-kassa genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
CoronaNyhetReglerna måste omgående ändras så att det är lättare att kvalificera sig till a-kassa, anser TCOs ordförande Therese Svanström i en intervju på organisationens webbplats.
ArbetsmarknadNyhetArbetsförmedlingen tar tillfälligt bort kravet på att arbetssökande ska rapportera om sina jobbsökaraktiviteter till myndigheten. Åtgärden syftar till att minska risken för smittspridning.
A-KASSANNyhetUtbetalningarna från STs a-kassa ökade med 17,5 procent förra året jämfört med 2018. Det är den femte största ökningen bland alla a-kassor, visar siffror från Sveriges a-kassor.
A-kassanNyhetAntalet karensdagar i arbetslöshetsförsäkringen ska minska från sju till sex. Det föreslår regeringen i den kommande höstbudgeten. Satsningen kostar 30 miljoner kronor under 2018.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen får kritik av Justitieombudsmannen, JO, för att myndigheten misskött sin kommunikations- och underrättelseskyldighet när det gäller personer med skyddad identitet.
SocialförsäkringarNyhetNationalekonomerna Robert Gidehag och Stefan Fölster föreslår i en artikel på DN-debatt att det svenska trygghetssystemet kompletteras med ett välfärdskonto, för att överbrygga perioder med låg inkomst.
ArbetsförmedlingenNyhetInspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, har hittat brister i Arbetsförmedlingens hantering av ersättningar till arbetssökande som misskött sitt arbetssökande, förlängt eller själv orsakat sin arbetslöshet.
A-kassanNyhetAlliansregeringens förändringar i arbetslöshetsförsäkringen 2007 innebar höjd medlemsavgift och fick många att gå ur a-kassan. STs a-kassa tappade över 15 000 medlemmar på två år. Nu har den nästan lika många medlemmar som före raset, enligt nya siffror från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.
A-kassanNyhetDet finns en risk att en enskild kan få dubbel ersättning från a-kassan i samband med att personen byter från en a-kassa till en annan. Det konstaterar Inspektionen för Arbetslöshetsförsäkringen, IAF, efter en granskning.
A-kassanNyhetA-kassorna slarvar med att granska skälen till att den som på egen begäran slutat sin anställning ska beviljas a-kassa. Det kommer Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, fram till efter en granskning.
A-kassanNyhetBara 5 av 28 arbetslöshetskassors årsredovisningar överensstämmer med Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter. I de flesta fall handlar det om mindre avvikelser, konstaterar myndigheten.
A-kassanNyhetInspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, riktar skarp kritik mot landets a-kassor för att de allt för ofta beviljar a-kassa till den som arbetat i ett annat EU-land.
A-kassanNyhetI regeringens budgetförslag för 2017 ingår ett förslag att förbättra arbetslöshetsförsäkringen för deltidsarbetslösa. Det ska vara möjligt att få ersättning från a-kassan i upp till 60 veckor.
ArbetsförmedlingenNyhetDet finns stora skillnader i hur Arbetsförmedlingens olika kontor genomför kontroller av personer med a-kassa. Det är viktigt för rättssäkerheten med aktiv, noggrann och systematisk uppföljning, anser Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.
A-kassanNyhetFör första gången under överskådlig tid var antalet personer som fick a-kassa under april i år färre än 100 000. Antalet har stadigt sjunkit sedan 2004 då mer än 300 000 fick a-kasseersättning.
Prenumerera på