Råby ungdomshem som arbetsplats

DEBATT: DEBATT2003-12-08
Vi är på rätt väg

Alla orkar inte vara lika starka som Julius Caesar som, när någon upplyste honom om att människor spred illasinnade rykten om honom, lugnt och stilla konstaterade:
”Det rör mig inte – det drabbar mig inte på något sätt – då jag vet att dessa rykten inte har någonting med sanningen att göra.! Varför skulle en lögn få mig ur jämvikt…”

Vi ordinarie ledamöter i Råby ungdomshems ledningsgrupp orkar vara starka och konstaterar helt lugnt att vi inte känner igen oss i dessa underliga beskrivningar av vår arbetsplats, som tidningen Statstjänstemannen av någon – för oss okänd  anledning – lånar sig till att publicera. Att dessutom acceptera artiklar skrivna av personer som gömmer sig bakom anonymitet känns ovärdigt en i övrigt respekterat facktidning.

Det bär oss naturligtvis emot att gå in i debatt under sådana förutsättningar, varför   detta inlägg ska ses som en engångsföreteelse.
Dock känns det viktigt för oss att slå fast att vi anser oss vara på rätt väg med omstruktureringen av vår arbetsplats – allt enligt konsultfirman ABSIS rekommendationer –  och med de utvecklings- och utbildningsprojekt som pågår.


Bodil Ekheim
ställföreträdande institutionschef,
leg psykolog

Jan Oldén
personalsekreterare

Susanne Elm,
Håkan Nyman,
Christer Ohlander,
Monica Persson,
enhetschefer.


 

Fotnot:

Tidigare debattinlägg om Statens institutionsstyrelse (SiS) har varit införda i Statstjänstemannen nr 16/01, 2/02, 3/02, 4/02, 5/02, 6/02 och 7/02. Vid debattinlägg vill tidningen normalt att debattörens/debattörernas riktiga namn sätts ut. I den pågående debatten om SiS och ungdomsvården har vi gjort undantag på begäran av några debattörer. Dessa är dock inte anonyma för redaktionen.

Jan-Åke Porseryd Chefredaktör

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.