Annons:

Att var med i facket är en solidaritetsfråga

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2017-10-11

Namn: Tina Garherr.
Ålder: 54 år.
Bostad: Lägenhet i Norrköping och torp på Vikbolandet.
Familj: Man och en vuxen son, sonhustru och ett barnbarn.
Yrke & arbetsplats: Samordnare på Linköpings universitet.
Månadslön: 31 800 kronor.

Det här gör jag på jobbet: Jag är inköpare av möbler och inredning. Det kan vara både till stora ombyggnadsprojekt, eller till mötesrum eller enskilda anställda. Jag jobbar även med skyltning av universitetets lokaler – och upphandlingsfrågor som berör min enhet. Vi är 4 000 anställda och 27 000 studenter.

Det här gör jag på fritiden: Torpet är viktigt, där finns det alltid saker som ska göras. Det är en hel del trädgårdsarbete, och så gillar jag att vara ute i skogen och plocka svamp. Annars har jag precis börjat sjunga i kör. Och jag reser gärna.

Det bästa med jobbet: Det är variationen i arbetsuppgifterna. Sedan har jag väldigt bra arbetskamrater, det är viktigt. Jag gillar också att det är frihet under ansvar, jag får styra lite själv vad som behöver göras och kan i stor utsträckning planera mina dagar själv. 

Det vill jag förändra i jobbet: Jag skulle önska att det var lite kortare och snabbare beslutsvägar på universitetet i stort. Det är många instanser som det ska tröskas igenom innan man kommer till beslut, och det kan vara lite tröttsamt.

Därför är jag med i ST: För mig är det en solidaritetsfråga. Jag har med mig det sedan modersmjölken, att man ska vara med i facket. Facket behövs.

Viktigaste frågan för facket: Fackens uppgift är att på något sätt vara en nagel i ögat på arbetsgivaren och se till att de inte kan göra precis som de vill. Det var därför fackföreningarna startade en gång i tiden. Här lokalt tycker jag att facket har en viktig uppgift i att framhålla att det behövs många fler än professorer och lärare för att universitetet ska fungera och studenterna ska trivas.

ÄMNEN:

Medlemmar
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA