Europafack vill ha stora investeringar

EKONOMI2013-11-11
Europafacket föreslår en investeringsstimulans på två procent av BNP årligen det närmaste decenniet för att stimulera hållbar tillväxt och kvalitetsjobb.

Den europeiska fackliga samarbetsorganisationen Etuc har lagt fram en återhämtningsplan för Europa. Facket lyfter fram hållbar tillväxt och ökade investeringar som alternativ till åtstramning. EUs åtstramningspolitik har bara lett till en nedåtgående ekonomisk spiral, som uppmuntrar interna nedskrivningar, privatisering av offentliga tjänster och sänkta löner, pensioner och bidrag, enligt Europafacket.

”Genom att investera i energiomställning och energieffektivisering, skola och utbildning, små- och medelstora företag, starka offentliga tjänster, infrastruktur och bostäder kan EU lämna den misslyckade åtstramningspolitiken bakom sig, skapa jobb och vinna tillbaka allmänhetens förtroende för Europaprojektet”, skriver Europafacket i ett pressmeddelande.

Under de kommande månaderna ska Europafacket med sina medlemsorganisationer dra igång en kampanj för sin alternativa ekonomiska plan, med fokus på det kommande valet till Europaparlamentet i slutet av maj.

Den föreslagna ökningen av investeringarna med två procent av EUs BNP varje år ska kunna dra med sig också privata investeringar och skapa en storskalig enskild modernisering, bedömer Europafacket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.