Kontor blir kvar i avvaktan på beslut

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-01-08

Arbetsförmedlingen har förlängt hyresavtalen för åtta lokala kontor i avvaktan på en översyn av nedläggningsplanerna. Några av kontoren skulle redan ha stängts. Men det är inte klart att just dessa kontor får vara kvar på sikt, enligt myndighetens presstjänst.

Arbetsförmedlingens kontor i Ale, Emmaboda, Malå, Norsjö och Åtvidaberg skulle redan ha stängts, men myndigheten har förlängt hyreskontrakten för lokalerna, vilket SVT var först att rapportera om. Detsamma gäller kontoret i Båstad som enligt den tidigare planeringen skulle stängas 31 mars i år och kontoren i Hallsberg och Hällefors som skulle stängas 1 september.

Men att dessa kontor på sikt kommer att bli kvar vill Arbetsförmedlingens presstjänst inte bekräfta. Avtalen har förlängts i avvaktan på beslut, skriver presstjänsten i ett mejl till Publikt.

Ett beslut kommer tidigast 15 februari, när Arbetsförmedlingen ska avrapportera sitt regeringsuppdrag om den lokala närvaron. Myndigheten ska även göra en avrapportering 15 juni.

Tidigare beslutade nedläggningsdatum

  • Ale, Malå och Åtvidaberg - 1 november 2019.
  • Norsjö - 1 december 2019.
  • Båstad - 31 mars 2020.
  • Hallsberg och Hällefors - 1 september 2020.
  • Emmaboda - 1 januari 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA