Kontor blir kvar i avvaktan på beslut

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-01-08
Arbetsförmedlingen har förlängt hyresavtalen för åtta lokala kontor i avvaktan på en översyn av nedläggningsplanerna. Några av kontoren skulle redan ha stängts. Men det är inte klart att just dessa kontor får vara kvar på sikt, enligt myndighetens presstjänst.

Arbetsförmedlingens kontor i Ale, Emmaboda, Malå, Norsjö och Åtvidaberg skulle redan ha stängts, men myndigheten har förlängt hyreskontrakten för lokalerna, vilket SVT var först att rapportera om. Detsamma gäller kontoret i Båstad som enligt den tidigare planeringen skulle stängas 31 mars i år och kontoren i Hallsberg och Hällefors som skulle stängas 1 september.

Men att dessa kontor på sikt kommer att bli kvar vill Arbetsförmedlingens presstjänst inte bekräfta. Avtalen har förlängts i avvaktan på beslut, skriver presstjänsten i ett mejl till Publikt.

Ett beslut kommer tidigast 15 februari, när Arbetsförmedlingen ska avrapportera sitt regeringsuppdrag om den lokala närvaron. Myndigheten ska även göra en avrapportering 15 juni.

Tidigare beslutade nedläggningsdatum

  • Ale, Malå och Åtvidaberg - 1 november 2019.
  • Norsjö - 1 december 2019.
  • Båstad - 31 mars 2020.
  • Hallsberg och Hällefors - 1 september 2020.
  • Emmaboda - 1 januari 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.