Arbetsförmedlingen öppnar fyra stängda kontor på nytt

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-06-12

Arbetsförmedlingen återöppnar ytterligare fyra stängda kontor. Kontoren i Hagfors och Hallsberg får fast bemanning. I Karlskoga och Årjäng behåller Arbetsförmedlingen sina lokaler, som ska användas för bokade besök. 

I ett pressmeddelande från regeringen konstaterar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, att Arbetsförmedlingen fortsätter att jobba utifrån de riktlinjer myndigheten fått. ”Att säkra lokal närvaro är särskilt viktigt i dessa tider då många människor riskerar att bli arbetslösa. Att kontor återupprättas på fyra orter i Värmland och Örebro län är givetvis mycket glädjande”, kommenterar hon Arbetsförmedlingens beslut.

Arbetsförmedlingen har stängt kontor på en mängd olika platser i landet sedan myndighetens anslag skars ned i den budget för 2019 som röstades igenom i riksdagen efter valet. Efter en omfattande kritik mot kontorsstängningarna gav regeringen Arbetsförmedlingen uppdraget att säkerställa en ändamålsenlig lokal närvaro på de platser där myndigheten planerat att avveckla sina kontor.

Myndigheten har tidigare beslutat att Härnösand och Hammarstrand ska få tillbaka sina kontor. Med det nya beslutet får också Hagfors, Hallsberg, Karlskoga och Årjäng på nytt kontor. På de två sistnämnda orterna kommer lokalerna dock bara att användas av ditrest personal för bokade besök.

”Det här innebär att det blir smidigare för våra kunder i närområdet att ta sig till våra kontor. Det ger oss också bättre förutsättningar för samarbete med såväl kommun och andra samarbetspartners som näringslivet”, kommenterar Victoria Axberg, regionchef på Arbetsförmedlingens region mitt, beslutet i ett pressmeddelande från myndigheten.

Enligt Arbetsförmedlingens pressmeddelande fortsätter arbetet med att säkerställa den lokala närvaron och möjligheten till fysiska möten under 2020. Den 15 juni ska myndigheten lämna en lägesbeskrivning av arbetet till regeringen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA