Ytterligare fem kontor får fast bemanning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-02-19
Arbetsförmedlingen har beslutat att återupprätta fast bemanning på kontoren i Pajala, Storuman, Vilhelmina, Jokkmokk och Hammarstrand. De fyra förstnämnda kontoren skulle enligt tidigare beslut enbart bemannas av tillrest personal för bokade möten, och kontoret i Hammarstrand skulle avvecklas.

Lokalkontoret i Hammarstrand var ett av de kontor som Arbetsförmedlingen tidigare beslutat att avveckla. De övriga fyra kontoren skulle bli kvar, men bara bemannade av tillrest personal för bokade möten. Nu återupprättar myndigheten i stället fast bemanning på alla fem orter.

”Nu säkrar vi att kunder i region Nord får lite enklare att ta sig till bokade möten på kontor med fast stationerad personal. Det har visat sig att både avstånden och behovet av service kräver att vi har fast bemannade kontor på fler platser än vi tidigare planerat. Detta ger oss också bättre förutsättningar för samarbete med näringslivet, andra samarbetspartners och för kontakter med arbetsgivare”, kommenterar Christina Storm Wiklander, regionchef på Arbetsförmedlingen beslutet i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Arbetsförmedlingen beslutat att även kontoren i Arjeplog och Härnösand ska ha fast bemanning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.