Arbetsförmedlingskontor blir kvar

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-02-11

Arbetsförmedlingen har beslutat att lokalkontoren i Härnösand och Arvidsjaur ska få fast bemanning. Härnösandskontoret kommer därmed inte att läggas ned, som myndigheten tidigare meddelat.

Arbetsförmedlingens kontor i Arvidsjaur är i dag ett av de lokalkontor dit personal åker för att träffa arbetssökande och arbetsgivare för bokade möten. Enligt en tidigare plan skulle kontoret i Härnösand avvecklas under 2020.

Men nu meddelar Arbetsförmedlingen att båda orterna framöver kommer att ha fast bemannade kontor. Anledningen till svängningen är att Arbetsförmedlingen i regleringsbrevet för 2020 fått i uppdrag av regeringen att säkerställa en ändamålsenlig lokal närvaro och kontinuerlig fysisk närvaro i hela landet. 15 februari ska Arbetsförmedlingen lämna en första lägesrapport angående detta till regeringen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.