Arbetsförmedlingskontor blir kvar

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-02-11
Arbetsförmedlingen har beslutat att lokalkontoren i Härnösand och Arvidsjaur ska få fast bemanning. Härnösandskontoret kommer därmed inte att läggas ned, som myndigheten tidigare meddelat.

Arbetsförmedlingens kontor i Arvidsjaur är i dag ett av de lokalkontor dit personal åker för att träffa arbetssökande och arbetsgivare för bokade möten. Enligt en tidigare plan skulle kontoret i Härnösand avvecklas under 2020.

Men nu meddelar Arbetsförmedlingen att båda orterna framöver kommer att ha fast bemannade kontor. Anledningen till svängningen är att Arbetsförmedlingen i regleringsbrevet för 2020 fått i uppdrag av regeringen att säkerställa en ändamålsenlig lokal närvaro och kontinuerlig fysisk närvaro i hela landet. 15 februari ska Arbetsförmedlingen lämna en första lägesrapport angående detta till regeringen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.