Ylva Johansson kritisk till nedläggningsbeslut

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-03-28

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, är starkt kritisk till att Arbetsförmedlingen nu beslutat om en lista med kontor som ska läggas ned. Till Sveriges Radios Ekot säger hon att hon gett generaldirektören Mikael Sjöberg rådet att inte ta beslut, utan vänta på det regeringsuppdrag som är färdigt inom ett par veckor.

Regeringen förbereder ett uppdrag till Arbetsförmedlingen utifrån en helhetsbild av den statliga närvaron i landet. Efter myndighetens beslut i dag om att avveckla 132 kontor gick en upprörd Ylva Johansson hårt åt Arbetsförmedlingens generaldirektör:

”Jag anser att generaldirektören har tagit förhastat beslut. Vi förbereder ett uppdrag från regeringen till Arbetsförmedlingen och att ha en helhetsbild när det gäller kontorsstrukturen. Vi vill säkerställa att man inte släcker ned verksamhet i förtid innan det finns fungerande alternativ. Det är olyckligt att man förhastat tagit beslut redan i dag”, sade hon till Sveriges Radios Ekot.

I en intervju med Publikt uttalade sig Ylva Johansson för några veckor sedan om styrningen av Arbetsförmedlingen i samband med de förändringar som riksdagens budget och januariavtalet innebär. ”Arbetsförmedlingen ska inte själv behöva tolka vad januariavtalet innebär, utan kan med rätta ställa krav på de fyra partierna och på regeringen att vi ska komma med besked, så att man vet i vilken riktning man ska styra. Och det kommer vi med, inom kort. Jag känner brådskan”, sade hon då.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA