Ylva Johansson kritisk till nedläggningsbeslut

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-03-28
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, är starkt kritisk till att Arbetsförmedlingen nu beslutat om en lista med kontor som ska läggas ned. Till Sveriges Radios Ekot säger hon att hon gett generaldirektören Mikael Sjöberg rådet att inte ta beslut, utan vänta på det regeringsuppdrag som är färdigt inom ett par veckor.

Regeringen förbereder ett uppdrag till Arbetsförmedlingen utifrån en helhetsbild av den statliga närvaron i landet. Efter myndighetens beslut i dag om att avveckla 132 kontor gick en upprörd Ylva Johansson hårt åt Arbetsförmedlingens generaldirektör:

”Jag anser att generaldirektören har tagit förhastat beslut. Vi förbereder ett uppdrag från regeringen till Arbetsförmedlingen och att ha en helhetsbild när det gäller kontorsstrukturen. Vi vill säkerställa att man inte släcker ned verksamhet i förtid innan det finns fungerande alternativ. Det är olyckligt att man förhastat tagit beslut redan i dag”, sade hon till Sveriges Radios Ekot.

I en intervju med Publikt uttalade sig Ylva Johansson för några veckor sedan om styrningen av Arbetsförmedlingen i samband med de förändringar som riksdagens budget och januariavtalet innebär. ”Arbetsförmedlingen ska inte själv behöva tolka vad januariavtalet innebär, utan kan med rätta ställa krav på de fyra partierna och på regeringen att vi ska komma med besked, så att man vet i vilken riktning man ska styra. Och det kommer vi med, inom kort. Jag känner brådskan”, sade hon då.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.