Länsstyrelserna ska sprida kunskap om rasism

LÄNSSTYRELSERNA2020-08-13
Regeringen vill bekämpa rasismen på arbetsmarknaden och ger nu länsstyrelserna i uppdrag att arbeta hårdare med frågorna.

I länsstyrelsernas nya uppdrag ingår bland annat att öka kunskapen och medvetenheten kring rasism bland aktörer på arbetsmarknaden, och att bidra med kunskap om afrofobi.

”I Sverige behöver afrosvenskar ha en forskarutbildning för att komma upp i samma inkomst som en person i övriga befolkningen med treårig utbildning efter gymnasiet. Vi behöver lyfta fram den strukturella rasism som finns i Sverige och som många omedvetet upprätthåller. Rasismen har ingen plats i Sverige”, kommenterar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen satsningen i ett pressmeddelande.

Uppdraget beslutades av regeringen i början av juli år och omfattar samtliga länsstyrelser, men med ett särskilt fokus på storstadsområdena.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.