Länsstyrelserna ska sprida kunskap om rasism

LÄNSSTYRELSERNA2020-08-13

Regeringen vill bekämpa rasismen på arbetsmarknaden och ger nu länsstyrelserna i uppdrag att arbeta hårdare med frågorna.

I länsstyrelsernas nya uppdrag ingår bland annat att öka kunskapen och medvetenheten kring rasism bland aktörer på arbetsmarknaden, och att bidra med kunskap om afrofobi.

”I Sverige behöver afrosvenskar ha en forskarutbildning för att komma upp i samma inkomst som en person i övriga befolkningen med treårig utbildning efter gymnasiet. Vi behöver lyfta fram den strukturella rasism som finns i Sverige och som många omedvetet upprätthåller. Rasismen har ingen plats i Sverige”, kommenterar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen satsningen i ett pressmeddelande.

Uppdraget beslutades av regeringen i början av juli år och omfattar samtliga länsstyrelser, men med ett särskilt fokus på storstadsområdena.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA