Skolverket lovar kortare väntetid

LÄRARLEG2015-08-12
Skolverket lovar att handläggningstiden för en ansökan om lärarlegitimation i september ska vara nere i de fyra månader som är regeringens krav på myndigheten.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver chefen för Skolverkets professionsutvecklingsenhet, Zara Warglo, att Skolverket är på väg att få ordning på sin organisation på ett sådant sätt att väntetiderna på en lärarlegitimation kommer att minska. Enligt de regler regeringen beslutat om ska Skolverket utfärda en legitimation senast fyra månader efter att ansökan är komplett.

Enligt Zara Warglo pågår ett intensivt arbete vid myndigheten som ska leda till att kravet är tillgodosett i slutet av september. Hon avvisar de krav som framförts att reformen om lärarlegitimation ska skjutas upp:

”Man ska inte glömma bort att ett syfte med reformen är att säkra elevernas rätt att få undervisning av utbildade lärare. Om man skjuter på reformen skulle den rätten äventyras”, skriver Zara Warglo.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.