Annons:

Asyl

Ämne:Asyl
Här hittar du de artiklar ST Press publicerat om Asyl. Du kan även följa vad ST Press skriver om Asyl genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
MigrationNyhetDomstolarnas handläggning i migrationsmål är orimligt långsam, konstaterar Justitieombudsmannen, JO, efter en granskning. JO har granskat ett ärende där en 14-årig pojke fått vänta nästan fyra år på ett beslut om uppehållstillstånd.
UtrikesförvaltningenNyhetEn lokalanställd vid den svenska ambassaden i Teheran lämnade ut sekretessbelagda uppgifter om ett asylsökande par i Sverige, uppger SVT. Händelsen har utretts av utrikesdepartementet.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket stoppar utbetalningar till Errin-programmet, som syftar till att stödja asylsökande som frivilligt återvänder till hemlandet. Stoppet omfattar samarbetet med en lokal organisation i Afghanistan.
MigrationsverketNyhetAv de 11 745 ungdomar som i fjol ansökte om uppehållstillstånd enligt den nya gymnasielagen har mer än 5 200 personer fått bifall, enligt Migrationsverket.
MigrationsverketNyhetVar tionde asylsökande får inte en helt korrekt bedömning av sitt ärende, visar Migrationsverkets egen analys av sin utrednings- och beslutsverksamhet. Ett stort problem är personalomsättningen. I över hälften av asylprövningarna byts handläggaren ut.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket är mycket kritiskt till huvudförslaget från den statliga mottagandeutredningen. Förslaget går ut på att kommunerna skulle få ett större ansvar och särskilda ankomstcentra och utresecentra skulle startas.
MigrationsverketNyhetNu kommer Migrationsverket att börja fatta beslut utifrån den ifrågasatta gymnasielagen, sedan Migrationsöverdomstolen gett grönt ljus. De första bifallen kommer inom kort, uppger myndigheten.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen stoppar användningen av sitt nya verktyg för att matcha arbetssökande nyanlända mot jobb. Verktyget Jobskills kan användas för flyktingsspionage, uppger SVT.
MigrationsverketNyhetJuridiska biträden till asylsökande utses av Migrationsverket. Enligt Sveriges Radios Kaliber förekommer det att personer utan formell juridisk kompetens utses till biträden. Också dömda personer har anlitats.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket kritiseras i ett reportage i radioprogrammet Kaliber för bristande kontroll av de jurister som anlitas under asylprocessen. Asyljurister får nya uppdrag även efter slarv.
MigrationsverketNyhetRegeringen kräver att Migrationsverket ska bli effektivare under 2018. Enligt myndighetens regleringsbrev ska handläggningen för asylansökningar och ansökningar om uppehållstillstånd förkortas.
MigrationNyhetEn särskild utredare föreslår att regeringen inför tuffare regler för effektivare återvändande och för att motverka missbruk av resehandlingar.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket är skyldig landets kommuner ungefär 9,3 miljarder kronor i ersättningar för insatser för asylsökande. Myndigheten har släpat efter med betalningarna i flera år, uppger SVT.
AsylNyhetNästan alla de som kommit till Sverige som asylsökande och fått tidsbegränsade uppehållstillstånd enligt de nya reglerna får sitt uppehållstillstånd förlängt, enligt Migrationsverket.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket fördjupar sitt samarbete med Säkerhetspolisen, Säpo. Nya rutiner ska leda till snabbare informationsutbyte mellan myndigheterna och motverka potentiella säkerhetshot.
Prenumerera på