Annons:

Finland

Ämne:Finland
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Finland. Du kan även följa vad Publikt skriver om Finland genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
FinlandNyhetPoststrejken i Finland är över sedan den finländska Posten och facket kommit överens om att paketsorterarna ska fortsätta att omfattas av sitt tidigare kollektivavtal, trots att deras anställningar flyttats till ett dotterbolag.
FinlandNyhetI dag utvidgas poststrejken i Finland till att omfatta 10 000 personer. Sympatistrejker kommer från och med i dag också att drabba färje- och flygtrafiken, bland annat till Sverige, rapporterar flera medier.
FINLANDNyhetNär strejken inom finländska Posti är inne på sin andra vecka, uttalar ST sitt stöd till de 9 000 postanställda som omfattas av strejken. I går demonstrerade postpersonal utanför finska riksdagen. ”Postis agerande är ett sätt att komma undan gällande kollektivavtal”, kommenterar STs förbundsordförande Britta Lejon.
finlandNyhetDet blir ingen fortsättning på det finländska försöket med medborgarlön. Vid årsskiftet avslutas det tvååriga pilotprojektet och vad som kommer därefter är det ingen som vet.
finlandNyhetUniversitetspersonalen i Finland har fått en löneökning som motsvarar vad andra löntagargrupper får. På tisdagen kom parterna överens, och hotet om fortsatta strejker dras tillbaka.
finlandNyhetTålamodet är slut hos kanslister, bibliotekarier, informatörer och andra yrkesgrupper på universiteten i Finland. Nu hotar de med strejk om inte arbetsgivaren höjer deras löner. "Vi måste ha tillräckligt med pengar för att kunna leva", säger Mikko Hakalin, bibliotekarie vid Helsingfors universitet.
finlandNyhetSå gott som alla tåg står stilla i dag i Finland. Orsaken är att lokförarna inledde en strejk på måndagskvällen i protest mot regeringens planer att konkurrensutsätta passagerartrafiken.
Prenumerera på