Annons:

karriär

Ämne:karriär
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om karriär. Du kan även följa vad Publikt skriver om karriär genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KarriärcoachenPå jobbetDet är viktigt med delmål – och att kontinuerligt utvärdera dem – om du ska kunna göra en större för­ändring i ditt liv. Upptäcker du under resans gång att det inte fungerar, sök orsaken till det. Då kan du styra om snabbare.
KarriärPå jobbetPersonlig lämplighet har blivit allt viktigare på arbetsmarknaden. Men att berätta om sig själv i ett personligt brev är inte lätt. Erfarna rekryterare säger till Publikt att man bör hålla det privata kort, men ge exempel på erfarenheter som är användbara i det aktuella jobbet.
BRÅPå jobbetBrottsförebyggande rådet, Brå, har infört nya befattningar för att skapa fler karriärvägar på den relativt lilla myndigheten. Martin Nöjd, systemutvecklare, har nyss utsetts till enhetsråd.
Debatt: KarriärDebattJag började studera igen vid högskolan när jag var 54 år och det har varit en väldigt positiv erfarenhet, skriver Inger Wadman. Här ger hon råd till andra 50-plussare som vill börja studera.
Karriär i statenFördjupningKarriärprogram och mentorer ska slussa fram morgondagens ledare på Trafikverket. Bara några få utvalda har lyckats få plats på utbildningarna. Publikt har träffat deltagarna Helena Bromark och Kajsa Rosén. Båda var först skeptiska till det avan­cerade programmet för högre kvinnliga chefer.
KarriärcoachenPå jobbetHur ökar du chansen att få jobbet du vill ha? Byt perspektiv, ta på dig arbetsgivarens glasögon.
ArbetsmarknadNyhetEkonomer har enligt Arbetsgivarverket goda karriärchanser inom staten. Under 2011 nyanställdes 1 200 ekonomer i staten. Eftersom många chefer närmar sig pensionen finns möjligheter till toppjobb.
KarriärfråganPå jobbetJag kommer snart att ha mitt utvecklingssamtal. Jag har på känn att jag kommer att få höra att jag borde bli mer noggrann. Men jag håller faktiskt inte med min chef i hennes bild av mig. Vad tycker du att jag skall göra?
KarriärfråganPå jobbetJag har nu blivit kallad på intervju för ett arbete som jag verkligen vill ha! Jag har dock så svårt att svara på frågan vad jag kan bli bättre på. Vad skall jag tänka på?
KarriärfråganPå jobbetJag har äntligen hittat mitt drömjobb och måste nu skriva ett CV. Tyvärr är jag ute i sista minuten. Vad ska jag tänka på?
KarriärfråganPå jobbetMed stor sannolikhet kommer jag under hösten att bli erbjuden att få ett nytt arbete internt som chef för en mindre avdelning. Jag är lite tveksam. Vad tycker du att jag behöver tänka på för att fatta ett beslut?
KarriärfråganPå jobbetI höst har jag arbetat nära 20 år inom den statliga sfären och har, noga räknat, 22 år kvar att arbeta. Min utmaning just nu är att hitta min motivation. Det känns som jag redan gjort allting. Har du några tips eller idéer?
KarriärfråganPå jobbetJag vill söka ett jobb som jag inte har de formella meriterna för, men som jag är övertygad att jag skulle passa perfekt för. Handen på hjärtat, är det någon idé – jag är säker på att det finns en stor mängd sökande som uppfyller och överträffar deras meritkrav? Hur ska jag i så fall gå till väga?
KarriärfråganPå jobbetJag har arbetat som chef på en statlig myndighet i många år. Nu skall jag på en intervju för ett nytt chefsjobb på en annan myndighet. Först ska jag träffa en headhunter. Jag aldrig varit med om detta förut. Vad behöver jag tänka på?
KarriärfråganPå jobbetJag får ofta höra att jag ska gå med i det sociala nätverket Linkedin. Kan du förklara mer för mig vad detta går ut på?
Prenumerera på