Annons:

Kronofogden

Ämne:Kronofogden
Här hittar du de artiklar ST Press publicerat om Kronofogden. Du kan även följa vad ST Press skriver om Kronofogden genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
STATSFÖRVALTNINGNyhetStaten har färre kontor lokaliserade i kommunerna nu jämfört med för fem år sedan. Och andelen kommuner med få myndighetskontor ökar förmodligen de närmaste åren, visar en sammanställning från Statskontoret där tio myndigheter ingår.
KronofogdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar återigen kritik mot Kronofogden för att myndigheten betalat ut pengar till fel person. ”Jag blir lika förvånad varje gång det dyker upp ett ärende av detta slag”, skriver JO i sitt beslut.
KronofogdenNyhetCentrum för rättvisa stämmer Kronofogden för slarv med enskildas pengar. Organisationen hävdar att det handlar om tusentals som kan ha drabbats och kräver nu skadestånd i två pilotfall.
KronofogdenNyhetUnder förra året gjorde Kronofogden flera felaktiga utbetalningar till fordringsägare. Totalt uppgick de till närmare nio miljoner kronor. Enligt en internrapport upptäcktes flera fel av ren slump, uppger Ekot.
KronofogdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Kronofogden för att myndigheten betalat ut pengar till den som var satt i skuld i stället för till den som hade rätt till pengarna. Slarvet ledde till att utbetalningen försenades med fem månader.
KronofogdenNyhetEn tjänsteman från Kronofogdemyndigheten blev påkörd av grävmaskin i samband med ett utmätningsärende i Tillbergatrakten utanför Västerås, rapporterar Polisen.
KronofogdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar återigen allvarlig kritik mot Kronofogdemyndigheten för att myndigheten misskött hanteringen av in- och utbetalningar.
E-förvaltningNyhetNu öppnar Kronofogden sina data för externa användare. Myndigheten gör sin information tillgänglig för andra för att den ska kunna användas för att skapa nya och innovativa tjänster.
kronofogdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, har i sommar fått in ovanligt många anmälningar mot Kronofogden, uppger SVT. Myndigheten har haft problem med långa väntetider och felaktiga utmätningar.
KronofogdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar kritik mot Kronofogdemyndigheten för att myndigheten blandat ihop vem som var fordringsägare och vem som var skyldig pengar.
KronofogdemyndighetenNyhetEn före detta handläggare på Kronofogdemyndigheten åtalas för grovt tjänstefel och dataintrång. Enligt åtalet har han handlagt ett ärende som rörde hans dåvarande flickvän och beslutat om åtgärder som lett till att en utmätning förhindrats.
JONyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot anstalten Salberga. Enligt JO har Kriminalvården lämnat ut uppgifter om intagna och deras tillgångar till Kronofogden utan vederbörlig prövning.
StatsförvaltningNyhetChristina Gellerbrant Hagberg blir ny rikskronofogde och chef för Kronofogdemyndigheten. Hon kommer närmast från Centrala studiestödsnämnden och tillträder 15 oktober.
SkuldsättningNyhetRiksrevisionen påtalar allvarliga brister i statens tillsyn av kommunernas budget- och skuldrådgivning. Antalet svårt skuldsatta ökar och regeringen bör förtydliga reglerna, anser myndigheten.
RättsväsendetNyhetTolv statliga myndigheter driver ett gemensamt arbete mot grov organiserad brottslighet. Enligt en rapport ledde arbetet under 2014 till betydligt fler fällande domar och längre strafftider.
Prenumerera på