Brev till Kronofogden borttappade

KRONOFOGDEN2022-08-24

Kronofogden har blivit av med delar av den post som kom in till myndigheten 1 augusti. Brev som gällde skuldsanering skickades vidare till en underleverantör för att skannas in, men försvann i posthanteringen.

Ett okänt antal försändelser till Kronofogden som berörde skuldsanering är försvunna, enligt ett pressmeddelande. Postnord har gjort en utredning för att försöka hitta de försvunna breven, men utan framgång.

Det var måndagen den 1 augusti som Kronofogdens post försvann på väg till en underleverantör. Avsikten var att den inkomna posten skulle skannas in och levereras tillbaka till Kronofogden som digitala filer till skuldsaneringens handläggningssystem. Nu vänder sig Kronofogden till allmänheten och efterlyser den försvunna posten.

”Har du skickat in en ansökan om skuldsanering eller omprövning ska du ha fått ett bekräftelsebrev av oss. I så fall är din ansökan inte försvunnen”, skriver Kronofogden i pressmeddelandet.

Problemet berör dem som inte fått någon bekräftelse på att myndigheten fått in deras brev. Kronofogden uppmanar dessa personer att ta kontakt per telefon.

”Vi kommer i möjligaste mån att höra av oss till dig, om vi tror att ditt brev har kommit bort i posten. Vi beklagar det inträffade”, skriver myndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA