Förtroendet för facket ökar

FACKLIGT2014-03-07

Förtroendet för facket har inte varit högre sedan mätningarna började. Det visar Medieakademins årliga undersökning för 2014.

I 18 år har Medieakademin och Sifo mätt förtroendet för en rad samhällsinstitutioner som myndigheter, riksdagaen och politiska partier. Sedan början på 2000-talet har man också mätt förtroendet för facket. ”Facket” är ett samlingsnamn för alla fackförbund.

2014 hade 38 procent av de intervjuade mycket eller ganska högt förtroende för facket. Det kan jämföras med förra året då motsvarande siffra var 33 procent. Om man tittar ännu längre tillbaka i tiden så har förtroendet pendlat mellan 28 och 32 procent mellan 2002 och 2011 - sånär som på ett år då det var lite högre.

2014 års undersökning omfattar 1 200 webbintervjuer med personer 15 år och äldre.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA