“Det är inte farten som lockar mig – det har jag växt ifrån”, säger Roger Larsson om sitt intresse för Harley-Davidsons motorcyklar.
Bild: Joel Nilsson
“Det är inte farten som lockar mig – det har jag växt ifrån”, säger Roger Larsson om sitt intresse för Harley-Davidsons motorcyklar.

Han älskar hojens muller

MIN FRITID: MIN FRITID2020-03-19

ST-medlemmen Roger Larsson arbetar på läns­styrelsernas it-avdelning. På fritiden är han engagerad i Harley-Davidson Club Sweden och reser gärna mellan länen.

Det är något särskilt med ljudet från en Harley-Davidson. Det höga mullrandet väcker känslor av frihet, glädje och gemenskap hos mig.

Jag har varit intresserad av motor­cyklar sedan barnsben och tog motorcykelkörkort så fort jag hade åldern inne. Jag har alltid drömt om en HD och 2004 köpte jag min första. I dag har jag två.

Med min hoj har jag bland annat besökt Sveriges alla län och varit i Norge, Lettland och Estland.

Det är inte farten som lockar mig – det har jag växt ifrån. I dag är det naturupplevelsen, att få köra i lagom takt på kurviga vägar med naturen tätt inpå, som ger mig kickar. Jag minns särskilt en resa till Arjeplog tillsammans med min fru och en arbetskamrat. Midnattssolen och den storslagna naturen däruppe, det var underbart.

Jag åker inte bara utan är engagerad i Harley-­Davidson Club Sweden, en ideell, opolitisk förening för ägare av HD-motorcyklar. Jag är med i kansli­gruppen och datagruppen. Varje år arrangerar föreningen en internationell träff för medlemmar och sedan 2015 har jag varit med som funktionär. Det är en härlig gemenskap där jag funnit många vänner.

Från april till oktober tar motorcyklarna och engagemanget i Harley-Davidson Club Sweden upp största delen av min fritid. På våren är det mycket planering och avrostning på hemmaplan. På sommaren blir det några längre resor. Jag åker inte motorcykel till jobbet, men jag tar gärna en kvällstur om det är fint väder.” 

Berättat för Linda Kling

Roger Larsson

  • Ålder: 52 år.
  • Bor: I Visby.
  • Arbete: Systemtekniker på länsstyrelsernas it-avdelning, med Länsstyrelsen i Gotlands län som arbets­plats och Länsstyrelsen i Västra Götalands län som arbetsgivare.
  • Gör på fritiden: Åker motor­cykel och arbetar ideellt för Harley-Davidson Club Sweden.
Inlagt av Linnea Eriksson (ej verifierad) fre, 03/20/2020 - 10:22
Roligt att din resa till Arjeplog gjort avtryck, Roger! Du och de dina är varmt välkomna tillbaka. Hör av dig så kan vi planera en HD-resa till norr. /Linnea, destinationskommunikatör i Arjeplog
Inlagt av Martin B (ej verifierad) tors, 03/26/2020 - 17:09
Jaha.

Själv älskar jag tystnaden från min elmoppe. Att den inte heller behöver fisa när den åker framåt ser jag också som ett plus. :)

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA