Kriminalvårdare misshandlad till döds

KRIMINALVÅRDEN2011-10-04

En kvinnlig kriminalvårdare i 25-årsåldern blev på måndagen misshandlad till döds på häktet i Huddinge utanför Stockholm. Enligt polisen var överfallet på kvinnan helt oprovocerat.

Den intagne som misshandlade kriminalvårdaren har omhändertagits av polisen, som nu utreder det inträffade. Förundersökningen drivs under brottsrubriceringen mord. Den 28-årige intagne sitter häktad misstänkt för mordförsök.

”Detta är djupt tragiskt och våra tankar går nu till kvinnans nära anhöriga och till hennes kollegor på häktet Huddinge”, kommenterar Kriminalvårdens generaldirektör Inga Mellgren i ett pressmeddelande.

Enligt Kriminalvården är det mycket ovanligt att en intagen misshandlar någon i personalen så grovt, och det är första gången en kriminalvårdare misshandlats till döds.

I ett pressmeddelande från Seko säger förbundets ordförande Janne Rudén att personalsituationen inom Kriminalvården är oacceptabel:

”I en medlemsundersökning som vi genomförde för knappt två år sedan svarade sex av tio att det förekommer våld eller hot om våld på den egna arbetsplatsen. Läget inom kriminalvården är knappast bättre idag”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA