Ensamarbete på häkte förbjuds

KRIMINALVÅRDEN2011-10-13
Arbetsmiljöverket förbjuder ensamarbete på Kriminalvårdens häkte i Huddinge, där en kvinnlig kriminalvårdare misshandlades till döds förra veckan. Det skriver Arbetarskydd.

Häktespersonal jobbar trots dödsmisshandeln fortfarande en och en på häktet i Flemingsberg, också på den rastgård där misshandeln inträffade. Därför går nu Arbetsmiljöverket ut med ett omedelbart förbud mot ensamarbete, uppger tidningen Arbetarskydd.

Arbetsmiljöverket inspekterade häktet tidigare i veckan och fann att kriminalvårdarna fortfarande jobbar ensamma. Enligt myndigheten är ensamarbete oacceptabelt och verket förbjuder ensamarbetet med omedelbar verkan. När en frihetsberövad ska förflyttas till och från hissar ska minst två anställda delta i arbetet, enligt myndighetens beslut.

Beslutet gäller häktet i Huddinge. Enligt tillsynsdirektör Håkan Edéns uppgifter till tidningen kan fler ärenden avseende andra häkten bli aktuella.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.