Kriminalvårdare misshandlad till döds

KRIMINALVÅRDEN2011-10-04
En kvinnlig kriminalvårdare i 25-årsåldern blev på måndagen misshandlad till döds på häktet i Huddinge utanför Stockholm. Enligt polisen var överfallet på kvinnan helt oprovocerat.

Den intagne som misshandlade kriminalvårdaren har omhändertagits av polisen, som nu utreder det inträffade. Förundersökningen drivs under brottsrubriceringen mord. Den 28-årige intagne sitter häktad misstänkt för mordförsök.

”Detta är djupt tragiskt och våra tankar går nu till kvinnans nära anhöriga och till hennes kollegor på häktet Huddinge”, kommenterar Kriminalvårdens generaldirektör Inga Mellgren i ett pressmeddelande.

Enligt Kriminalvården är det mycket ovanligt att en intagen misshandlar någon i personalen så grovt, och det är första gången en kriminalvårdare misshandlats till döds.

I ett pressmeddelande från Seko säger förbundets ordförande Janne Rudén att personalsituationen inom Kriminalvården är oacceptabel:

”I en medlemsundersökning som vi genomförde för knappt två år sedan svarade sex av tio att det förekommer våld eller hot om våld på den egna arbetsplatsen. Läget inom kriminalvården är knappast bättre idag”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.