Medarbetare sörjer avliden chef

MYNDIGHETEN FÖR STÖD TILL TROSSAMFUND2020-01-08

På nyårsafton avled Åke Göransson, chef för Myndigheten för stöd till trossamfund, i samband med en semesterresa till Rumänien. ”Vi sörjer en omtyckt och älskad chef”, säger Åsa E. Hole, ställföreträdande myndighetschef.

Även om Åsa E. Hole redan tidigare haft kontakt med samtliga medarbetare, var det först i går som alla myndighetens anställda träffades sedan beskedet om Åke Göranssons bortgång.

– Folk är så klart ledsna. På myndigheten arbetar tio personer som alla känner varandra mycket väl och Åke har varit vår chef i tio år, säger Åsa E. Hole, som är ställföreträdande myndighetschef och nu leder myndighetens arbete.

I samband med det tar hon timeout från sitt fackliga uppdrag som ledamot i STs förbundsstyrelse. Hur det blir med rekrytering av en ny chef vet hon inget om i dagsläget.

Enligt Dagens Nyheter blev Åke Göransson akut sjuk under flygningen mellan Sverige och Bukarest och avled på flygplatsens läkarmottagning.

Åsa E. Hole kan inte bekräfta något av detta, för de har inte fått någon officiell information från utrikesdepartementet eller från Rumänien. Men hon konstaterar att dödsfallet måste ha skett i nära anslutning till att planet landat. Något annat är inte tidsmässigt möjligt, säger hon.

Det har inletts en förundersökning om mord, vilket skapat stor uppståndelse.

– När en svensk medborgare avlider utomlands gör man det, följer samma protokoll oavsett vem det är för att undanröja alla misstankar om en annan dödsorsak, säger Åsa E. Hole.

Enligt Åsa E. Hole kommer myndigheten och dess anställda nu att fortsätta jobba enligt de riktlinjer som Åke Göransson och medarbetarna tagit fram inför året.

Åsa E. Hole.
Bild: Casper Hedberg
Åsa E. Hole.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA