Varför skriver facket på handlingarna?

DEBATT: SJUKFÖRSÄKRING2009-05-12

ST Press skrev i nummer 4/2009 om Maj-Lis Svensson som fick sluta sitt arbete på Trafficare i Malmö. Kristine Stina Jensen anser att om facket skött ärendet bättre hade Maj-Lis Svensson vunnit striden mot arbetsgivaren.

Jag skriver angående Maj-Lis Svensson, som fick sluta sitt jobb på Trafficare i Malmö (som ST Press rapporterade om i nummer 4/2009).

Jag har känt Maj-Lis i många år, på den tiden var vi anställda av SJ, då de tog hand om sin personal, och facket var lite starkare. Mycket har fördärvats sedan det blev privatiserat.

Varför svarar facket att Traffi­care nog skulle kunnat hitta ett annat jobb, varför skriver de på handlingarna då? Vad jag vet så finns det jurister på facket, varför hjälpte inte de till? Maj-Lis hade nog vunnit målet, för mig veterligen har hon skött sitt jobb under alla år. Om man blir sjuk kan man väl inte rå för, hon satt ju på kontoret när hon kom till Trafficare. Varför kunde hon inte få vara kvar där?

Det blir inte den sista där nere som får gå av de gamla SJ-arna. Men det borde skötas på ett reko sätt. Skärpning. Hur vill vi att det ska bli fred på jorden, när folk blir behandlade så här på sin arbetsplats?

Från en som skäms att vara medlem i ST.

Kristine Stina Jensen
Höör

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA