Återhämtning på länsstyrelser

LÄNSSTYRELSERNA2011-04-20
2010 blev ett lugnare år för länsstyrelserna, utan omfattande organisatoriska förändringar. Det framgår av regeringskansliets sammanställning av länsstyrelsernas årsredovisningar.

Flera av länsstyrelser anger att efterarbetet efter de stora organisatoriska förändringar som skedde under 2009 har fortsatt att ge merarbete. Under 2009 flyttades ansvaret för djurskyddstillsynen över på länsstyrelserna och övertagandet av den sociala tillsynen och körkorts- och trafikfrågorna från januari 2010 skulle förberedas.

De flesta länsstyrelser redovisar att deras län har återhämtat sig relativt väl efter finanskrisen. Uppdragen att samordna varsel upphörde under 2010, men flera länsstyrelser har i samarbete med andra aktörer fortsatt arbeta med att stärka arbetsmarknad och näringsliv i sina respektive län, skriver regeringskansliet

Det administrativa samarbetet mellan länsstyrelserna ökar. Under förra året genomfördes en gemensam webblösning för alla länsstyrelser och landshövdingarna har tagit fram en gemensam kommunikationsstrategi och kommunikationspolicy. Gemensamma brukarundersökningar har genomförts under året och antalet deltagande länsstyrelser ökade från nio till nitton.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.