Fortsatt oro trots nytt filmavtal

NYHET2004-06-21

Efter många turer har staten och filmindustrin tecknat ett filmavtal för nästa år. Men allt är ändå inte frid och fröjd, säger STs sektionsordförande Marika Junström.

–Det är naturligtvis bra att vi vet att vi finns kvar nästa år. Men vi är oroliga över att vi inte fått någon anslagsuppräkning från departementet, säger STs sektionsordförande på Filminstitutet Marika Junström.

Hon säger att Filminstitutet måste spara 20 miljoner kronor under 2005. Ekonomin är dels baserad på avtalet – som utgår från biljettintäkterna – och på statliga anslag.

–Nästa år kommer ingen ny storfilm som Sagan om ringen, så vi räknar med lägre intäkter från biljettförsäljningen, säger Marika Junström.

Dessutom mister Filminstitutet en hyresgäst när Dramatiska Institutet flyttar till nya lokaler.

I höst kommer en utredning om hur Filminstitutet ska finansieras i framtiden.

–Därför utgår vi från att besparingskravet bara gäller under ett år säger Marika Junström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA