Kriminalvården bygger ut Salberga

KRIMINALVÅRDEN2020-09-11

Kriminalvården har satt i gång en omfattande om- och tillbyggnad av Salbergaanstalten utanför Sala. Lokalytan kommer att öka med 6 000 kvadratmeter för att rymma 44 nya platser. Anstalten räknar med att mellan 25 och 40 personer kommer att behöva nyanställas.

Kriminalvårdsanstalten Salberga har i dag 300 platser i säkerhetsklass 1 samt 72 häktesplatser. Det nya byggprojektet ska enligt ett pressmeddelande ge ytterligare 44 flexibla platser samt lokaler för sysselsättning och studier.

”Det är viktigt att det nu kommer igång och att vi utöver fler platser kan bidra till flera arbetstillfällen. Det finns positiva förväntningar”, kommenterar kriminalvårdschefen Heini Lindell beslutet i pressmeddelandet.

Anstalten Salberga hör till Kriminalvårdens nyaste anstalter och invigdes i augusti 2007. Anläggningen är i grunden ett före detta sjukhus som Kriminalvården låtit bygga om för att minska platsbristen på anstalter och häkten.

”I dag finns det över 300 anställda på Salberga och utbyggnaden kommer att generera mellan 25 och 40 nya arbetstillfällen”, konstaterar kriminalvårdsinspektören Anders Bergh i pressmeddelandet.

Den nya byggnationen beräknas kosta omkring 250 miljoner kronor och ska stå klart under andra kvartalet 2022.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA