Ledamöter får 1 400 kronor mer i månaden

RIKSDAGEN2004-10-05
Riksdagsledamöternas arvoden höjs till 46 400 kronor i månaden från och med den 1 november 2004. Det har Riksdagens arvodesnämnd beslutat.

Arvodeshöjningen har motiverats med liknande höjningar i USA och Europa. Arvodesnämnden har även tagit hänsyn till de centrala löneavtal som slutits i Sverige under 2004.

Riksdagens arvodesnämnd har därmed fastställt att riksdagsledamöternas arvoden ska höjas från 45 000 kronor i månaden till 46 400 kronor från och med den 1 november 2004.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.