Ny gd ska inspektera arbetslöshetsförsäkringen

NYHET2003-10-16
Bo Jangenäs har utsetts till ny generaldirektör för den nya myndigheten Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen.

Bo Jangenäs arbetar sedan augusti 2002 som särskild utredare inom regeringskansliet. Han ansvarar bland annat för den utredning som ser till att den nya myndigheten kan börja sin verksamhet.

Den nya myndigheten ska utöva tillsyn över arbetslöshetskassorna och granska arbetsförmedlingens hantering av ärenden som gäller arbetslöshetsersättning. Myndigheten beräknas få ett 50-tal anställda och placeras i Katrineholm. Den 1 januari 2004 öppnar den nya myndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.