Polisanställd stal hittegods

POLISEN2020-03-27
En anställd på Polisens hittegodsavdelning i södra Sverige får dagsböter och villkorlig dom sedan hon gripits på bar gärning när hon stulit pengar ur ett skåp på sin arbetsplats.

Vid ett antal tillfällen under hösten 2019 försvann det pengar från en av polisens hittegodsavdelningar i södra Sverige. Efter att en gruppchef blivit misstänksam fotograferades sedelnumren på sedlar till ett värde av nära 4 000 kronor som fanns i en plånbok som skulle registreras som hittegods, enligt utredningsprotokollet.

Efter att den anställda kvinnan registrerat plånboken som tom, beslutade man sig för att konfrontera henne efter att hon lämnat arbetsplatsen vid passets slut. När kvinnan stoppades av en polispatrull hade hon sedlarna som fotograferats på sig.

När utredaren samlade in filmer från övervakningskameror på olika växelkontor förekom kvinnan på en av dessa, då hon växlade in valuta som stämmer överens med pengar som försvunnit vid ett annat tillfälle.

Kvinnan har erkänt att hon har stulit svenska sedlar, rubel och danska kronor till ett sammanlagt värde av nära 9 000 kronor.

Hon har accepterat ett strafföreläggande om villkorlig dom och dagsböter på 1 500. Kvinnan ska dessutom betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.