Polisanställd stal hittegods

POLISEN2020-03-27

En anställd på Polisens hittegodsavdelning i södra Sverige får dagsböter och villkorlig dom sedan hon gripits på bar gärning när hon stulit pengar ur ett skåp på sin arbetsplats.

Vid ett antal tillfällen under hösten 2019 försvann det pengar från en av polisens hittegodsavdelningar i södra Sverige. Efter att en gruppchef blivit misstänksam fotograferades sedelnumren på sedlar till ett värde av nära 4 000 kronor som fanns i en plånbok som skulle registreras som hittegods, enligt utredningsprotokollet.

Efter att den anställda kvinnan registrerat plånboken som tom, beslutade man sig för att konfrontera henne efter att hon lämnat arbetsplatsen vid passets slut. När kvinnan stoppades av en polispatrull hade hon sedlarna som fotograferats på sig.

När utredaren samlade in filmer från övervakningskameror på olika växelkontor förekom kvinnan på en av dessa, då hon växlade in valuta som stämmer överens med pengar som försvunnit vid ett annat tillfälle.

Kvinnan har erkänt att hon har stulit svenska sedlar, rubel och danska kronor till ett sammanlagt värde av nära 9 000 kronor.

Hon har accepterat ett strafföreläggande om villkorlig dom och dagsböter på 1 500. Kvinnan ska dessutom betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA