Annons:

Varnar för konsekvenser av stängda kontor

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-04-01

Arbetsförmedlingens planer på att lägga ned kontor kommer att slå hårt mot många mindre orter som går miste om kvalificerade arbetstillfällen och stöd till arbetslösa, skriver företrädare för organisationen Hela Sverige ska leva i en debattartikel.

I debattartikeln på publikt.se skriver Åse Classon och Staffan Nilsson, de två ordförandena för Hela Sverige ska leva, att de de senaste åren sett med optimism på framtiden, efter år av centraliseringspolitik ­– men att Arbetsförmedlingens besked är ett stort steg bakåt:

”När nu Arbetsförmedlingen planerar att lägga ned 132 kontor och varslar 4 500 personer runt om i landet blir det ett stort steg bakåt för möjligheterna för att hela Sverige ska kunna leva. Vi är oroliga över den effekt denna stora nedskärning kommer att få.” De varnar för att mindre orter kommer att drabbas hårt, och menar att många landsbygdsbor kan tappa tilltron till politiken.

De anser dessutom att nedskärningen slår snett, och pekar på att det blir färre kontor kvar i Norbottens län än i Stockholms län. Att placera Arbetsförmedlingens funktioner i servicekontor är en otillräcklig åtgärd, skriver de.

Läs hela debattartikeln här.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA