Bild: Mostphotos

Det går att göra något åt dåliga jobbmöten

PÅ JOBBET: KARRIÄRCOACHEN2018-04-17
Jobbmöten kan ibland kännas meningslösa. Men är det ett återkommande problem bör du agera.
Av:  Inger Ehn Knobblock

Jag talade med en medlem som behövde hjälp med att stå ut. Ibland ville han bara fly från kontoret, åka hem och titta på någon bra engelsk serie. Den här känslan var emellanåt så stark att han funderade på att säga upp sig. Samtidigt uppskattade han sitt arbete och tyckte att det var intressant.

Jag undrade om obehaget uppkom vid speciella tillfällen eller bara dök upp utan förvarning.

Han tänkte efter och kunde snart upptäcka ett mönster. Det handlade särskilt om alla obligatoriska möten. Han var osäker på vad han gjorde där och tyckte att de ofta var meningslösa.

»När jag sitter på den här typen av möten känner jag mig så förtvivlat ensam. Jag ser mig omkring, är det någon mer än jag som tycker att mötet är så jävla dåligt? Men alla ser ut att vara nöjda och intresserade. Det måste vara något fel på mig. Vid ett av mötena avslutade chefen med att tacka för en underbar dag. Då ville jag bara gråta«, berättade han.

Medlemmen är inte så ensam som han tror. I Dagens Nyheter beskrivs dåliga möten som en källa till stress, och hälften av alla möten påstås vara ineffektiva. En nyligen publicerad under­sökning visar att den sammanlagda arbetstiden i Sverige som slösas bort på detta sätt motsvarar cirka 170 miljarder kronor!

I den bästa av världar skulle vi ha rätt att tacka nej till sammanträden som inte tillför något. Men något mer realistiskt är att du som anställd tar din del av ansvaret för att skapa meningsfulla träffar. Kontrollera vilken roll du har och vad som förväntas av dig. Be att få underlag och läs på. Ifrågasätt ibland om du verkligen behöver vara med. Om det är ett informationsmöte – uppmuntra chefen att rapportera via mejl. Glöm inte att fråga när mötet ska sluta, då kan du faktiskt lämna det om det drar ut på tiden.

Och till dig som är chef: Behövs verkligen mötet och vad ska det leda till? Måste du ta så mycket av taltiden? Är du säker på att alla när­varande bör vara med?

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.