Melanie Hedlund Bjernsten, serviceassistent på förvaltningsavdelningen på Regeringskansliet.
Bild: Jessica Segerberg
Melanie Hedlund Bjernsten, serviceassistent på förvaltningsavdelningen på Regeringskansliet.

Flyttkarusell när ny regering tar plats

PÅ MITT JOBB: HEJ MEDLEM2019-03-20

Hej Melanie Hedlund Bjersten, serviceassistent på förvaltningsavdelningen på Regeringskansliet.

Vad händer just nu på ditt jobb?

– Det är fler flyttar än vanligt. När det gäller flyttar som en följd av regeringsombildningen är vi i ett inledningsskede. Exempelvis finns ett nytt infrastrukturdepartement dit delar av andra departement ska flytta, men det är inte klart var det ska sitta. Det är också flyttar på grund av omfattande renoveringar. Nyligen flyttade vi 200 personer över en helg. Det handlade om flera olika enheter som måste flyttas runt. Ungefär 1 700 av totalt omkring 4 800 medarbetare kommer att beröras av flyttarna under våren.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Jag jobbar med kontorsservice. I mina arbetsuppgifter ingår bland annat att se till att alla anställda har de möbler och den inredning de behöver. Det finns mycket att tänka på vid flyttar. Det kan handla om ett 800 kilo tungt skåp, där vi måste kolla om golvet håller dit det ska. Eller hur trapporna ser ut. Jag är kvartersansvarig och jobbar åt flera olika departement. Om det rör många personer eller tunga saker anlitar vi flyttfirma. Det roligaste med jobbet är att jag får röra på mig mycket och träffa många olika människor.

Varför är du med i ST?

– Alla sade att jag borde gå med i facket när jag började här för två och ett halvt år sedan. Att det blev just ST beror på att de syntes mest. Jag tycker att arbetsmiljöfrågor, arbetsvillkor och arbetsrätt är de viktigaste frågorna för facket.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA