Så kan du påverka lönesättningen på ditt jobb

PÅ JOBBET: ARBETSLIVSCOACHEN2016-11-01
Jag möter ofta medlemmar som är besvikna över sina lönesättande samtal. Arbetsgivaren har ansvar för att processen fungerar – men du kan bidra till att utveckla den till det bättre.
Av:  Susanne Linde Husbom

Att lönesättningen på arbetsplatsen fungerar dåligt är en vanlig orsak till upprördhet och irritation. De vanligaste kommentarerna jag hör är »det är redan bestämt« eller »jag förstår inte varför jag har den lön jag har«.

För att bidra till att en förändring ska kunna ske är mitt råd att du förbereder dig och engagerar dig.

  • Läs på. Avtalet som din lön sätts utifrån är väldigt tydligt. Som medarbetare ska man veta på vilka grunder lönen sätts. Lönen ska grundas på ditt ansvar, arbetets svårighetsgrad och hur du utför ditt jobb. Gå igenom de kriterier och den lönepolicy som finns på arbetsplatsen. De ska tydligt beskriva vad som förväntas av dig – det kan handla om allt från att nå uppsatta mål till att vara en god arbetskamrat.
  • Ta del av den information som ges inför förhandlingarna. Det kan exempelvis handla om hur stort löneutrymmet är och om det finns grupper som prioriteras särskilt.
  • Titta på lönestatistik och bestäm dig för vilken lönenivå du anser är realistisk att nå på kort och på lång sikt. Ta utgångspunkt i hur din lön förhåller sig till löneläget för din yrkeskategori och ta reda på vad du behöver göra för att nå den nivå du önskar.
  • Om du i dialogen med din chef inte förstår varför du har den lön du har, så finns två alternativ att välja på, antingen att ändå acceptera den – vara enig – eller att förklara dig oenig. Väljer du att vara enig, är det viktigt att ge facket återkoppling om vad i processen som du anser bör utvecklas. Om du är oenig blir det en tydlig signal att något behöver utvecklas.

Oavsett vilken väg du väljer, är ditt engagemang och din återkoppling viktiga för arbetet för en lönesättning som upplevs som tydligare, sakliga­re och mer rättvis.

Vill du veta mer om lönefrågor vill jag också tipsa om den webbutbildning som finns på st.org.


Susanne Linde Husbom är ombudsman på ST.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.