Ta reda på hur du kan utvecklas innan du tar jobbet

PÅ JOBBET: KARRIÄRCOACHEN2017-03-07
Ett av de vanligaste skälen till att medlemmar bokar tid för ett coachsamtal är att de upplever att de inte längre utvecklas på jobbet. Mitt råd är att ta upp utvecklingsmöjligheter redan på anställningsintervjun – och inte nöja sig med vaga löften.
Av:  Inger Ehn Knobblock

En av de personer jag mött som upplevt att jobbet inte motsvarat vad som utlovats är en jurist som för några år sedan började på en statlig myndighet. I annonsen som fick henne att söka jobbet ut­lovades ett ansvarsfyllt arbete. Hon förväntades bland annat agera på eget initiativ och ta ansvar för resultat med hög kvalitet. Hon skulle vara handlingskraftig, ha god kommunikativ förmåga samt kunna förstå och analysera komplexa frågor.

Utan tvekan utlovades en kvalificerad an­ställning, en dröm för den som önskar sig ett ut­manande och utvecklande arbete. Vad hände?

Medlemmen berättade att efter ett par år gjorde hon jobbet på ren rutin. Kraven på analys, handlingskraft och initiativ visade sig vara låga. I stället förväntades hon följa myndighetens ibland mycket detaljrika instruktioner. Varje förslag till förändring mottogs med måttlig entusiasm. Och när hon talade om att hon behövde kompetensutveckling svarade chefen att han förstod det, men att det just då inte fanns något utrymme för det.

Om det här exemplet är representativt är det inte konstigt att flera statliga arbetsgivare i dag har svårt att behålla välutbildade medarbetare.

Exemplet ger anledning till några uppmaningar till dig som söker jobb och ska på anställnings­intervju. Förbered dig ordentligt och ställ frågor om vilka möjligheter du har att få utvecklas i jobbet. Nöjd dig inte med vaga löften utan be din eventuellt blivande chef att vara så konkret som möjligt. Kontakta andra som jobbar på arbetsplatsen och hör med dem vilken kompetensutveckling de faktiskt har fått under sin anställning. Då får du en klarare bild av hur ditt kommande arbetsliv kan se ut.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.