Annons:

Samverkan

Ämne:Samverkan
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Samverkan. Du kan även följa vad Publikt skriver om Samverkan genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KRIMINALVÅRDENNyhetST inom Kriminalvården har sagt upp både kollektivavtalet för nationella transportenheten och samverkansavtalet med arbetsgivaren. I nuläget vill arbetsgivaren inte förhandla om ett nytt samverkansavtal, säger myndighetens förhandlingschef Ola Nilsson till Publikt.
ArbetslivscoachenPå jobbetKnyt inte näven i fickan om saker inte fungerar på din arbetsplats. Alla medarbetare har rätt att delta i diskussionerna om hur arbetsmiljön på jobbet kan bli bättre. Det är en möjlighet som fler borde ta vara på.
SkogsstyrelsenNyhetSkogsstyrelsen pausar inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige. Beskedet har mött starka reaktioner från naturorganisationer – och nu även ST. ”Vi är kritiska till bristen på samverkan”, säger Royne Andersson, ordförande för ST inom Skogsstyrelsen.
STNyhetST och de andra fackliga organisationerna på det statliga området har tecknat ett nytt avtal för samverkan med Arbetsgivarverket som träder i kraft 1 januari 2017.
MigrationsverketNyhetST på Migrationsverket säger upp samverkansavtalet med arbetsgivaren. ”Förtroendet är förbrukat”, säger Sanna Norblad, ordförande för ST inom Migrationsverket.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket har sagt upp samverkansavtalet med de fackliga organisationerna. Orsaken är att facken inte går med på att ersätta samverkan på enhetsnivå med samverkan direkt med individerna.
KriminalvårdenNyhetMitt under en stor omorganisation inom Kriminalvården har samverkan havererat. OFR har sagt upp samverkansavtalet. Enligt STs avdelningsordförande har facket under generaldirektör Nils Öberg tappat både insyn och möjlighet till påverkan.
SiSNyhetLedningen för Statens institutionsstyrelse, SiS, nonchalerar facken och har vid upprepade tillfällen lämnat felaktig information, anser ST. ”Vi uppfattar att det handlar om en ovilja att samverka med arbetstagarorganisationerna”, säger Tobias Bjerman i avdelningsstyrelsen.
HögskolanNyhetST säger upp samverkansavtalet på Linköpings universitet. – Information och beslut går oss förbi, säger STs ordförande Gabriel Thott.
IVONyhetDet går trögt med samverkan på nya myndigheten Inspektionen för vård och omsorg. Det första samverkansmötet dröjde mer än fyra månader. ”Det känns som att vi jobbar i motvind”, säger STs Maria Carneland.
SametingetNyhetSametingets anställda ska tjäna två herrar: politikerna i Sametinget och regeringen i Stockholm. Är herrarna oense blir jobbet svårt. Att vara både statlig myndighet och folkvalt organ bäddar för konflikter.
SametingetNyhetDepartementsrådet Robert Andrén på Landsbygdsdepartementet är ansvarig för Sametinget och väl medveten om problemen.
SametingetNyhetTre politiska ledningar och fyra kanslichefer på ett år. Ökade sjukskrivningar och ökad personalomsättning. Nu får Sametinget också mer kritik av Riksrevisionen. – Folk far illa, sammanfattar Marie Enoksson som nu hoppat av som STs avdelningsordförande.
SiSNyhetDet blir tvist om SiS upphandling av bemanningsföretaget Perido som saknar kollektivavtal. ST vid SiS anser sig inte ha fått det medbestämmande man har rätt till. Därför har det inte heller varit möjligt att kräva att de inhyrda har kollektivavtal.
HögskolanNyhetGöteborgs universitet låter fler anställda vara med och utse fakultetsstyrelser. ST välkomnar förändringen.
Prenumerera på