Både facket och arbetsgivaren uppger att de vill nå en lösning i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för nationella transportenheten, NTE, inom Kriminalvården. Förhandlingar om det uppsagda samverkansavtalet är däremot inte inplanerade.
Bild: Mostphotos
Både facket och arbetsgivaren uppger att de vill nå en lösning i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för nationella transportenheten, NTE, inom Kriminalvården. Förhandlingar om det uppsagda samverkansavtalet är däremot inte inplanerade.

Kriminalvården förhandlar inte om samverkan

KRIMINALVÅRDEN2020-01-17
ST inom Kriminalvården har sagt upp både kollektivavtalet för nationella transportenheten och samverkansavtalet med arbetsgivaren. I nuläget vill arbetsgivaren inte förhandla om ett nytt samverkansavtal, säger myndighetens förhandlingschef Ola Nilsson till Publikt.

Efter att skyddsombud under hösten larmat om att ett nytt kollektivavtal för personalen på nationella transportenheten, NTE, vid Kriminalvården lett till ohälsa, försökte ST att omförhandla avtalet.

Som Publikt tidigare skrivit om lyckades man inte och därför valde man att säga upp avtalet strax innan jul. Sedan tidigare har även Seko gjort samma sak.

Nu har parterna haft ett första möte om hur man ska gå vidare, och enligt Ola Nilsson, förhandlingschef på Kriminalvården, kommer arbetsgivaren att kalla till nya förhandlingar. Det kommer att ske innan det nuvarande avtalets uppsägningstid går ut 12 mars, säger han till Publikt.

– Vi vill naturligtvis ha en lösning på detta och vi vill inte att det blir en konfliktartad situation.

Om ingen överenskommelse är klar 12 mars kommer arbetsgivaren att tillämpa det nuvarande avtalet tills en annan lösning är på plats. Det beror på att det finns en så kallad efterverkan av nuvarande avtal i och med att det kollektivavtal som tillämpas kring arbetstid inom Kriminalvårdens övriga verksamhet, KV-Alfa, inte är tillämpligt, enligt Ola Nilsson.

– Vi anser att det inte kan tillämpas utan att en stor andel övertid används. Det betyder att det inte är verksamhetsanpassat, säger han.

STs förhandlingsansvarige Joachim Danielsson håller inte med om att det finns en efterverkan på nuvarande avtal. Facket har därför begärt att arbetsgivaren klargör hur man planerar att bedriva verksamhet efter det att avtalets uppsägningstid gått ut.

– Vi vill hävda att de bestämmelser som finns i KV-Alfa är tillämpliga, men med den effekten att det ställer högre krav på arbetsgivaren. Det innehåller mer statiska och fasta arbetstidsmodeller, säger Joachim Danielsson.

I nuläget inväntar facket att arbetsgivaren ska kalla till nya förhandlingar, enligt Joachim Danielsson.

– Vi ser att vi kan upprätta ett avtal som är bättre anpassat för NTEs verksamhet och som på ett tydligare och bättre sätt reglerar arbetstagarnas villkor och arbetstidsförläggning. Vill man hitta en lösning stänger vi inga dörrar, säger han.

Samtidigt som ST sade upp NTEs kollektivavtal sade man i samråd med Seko och Saco-S även upp samverkansavtalet med arbetsgivaren. I det fallet har resultatlösa förhandlingar om förändringar i avtalet pågått under ett par års tid.

Enligt Per Sunneborn, ordförande för ST inom Kriminalvården, sade man till slut upp samverkansavtalet eftersom man inte anser att arbetsgivaren gör tillräckligt för att se till att personalen har möjlighet att delta på arbetsplatsträffar under arbetstid.

Arbetsgivaren har nu meddelat facket att de inte har för avsikt att kalla till några nya avtalsförhandlingar och att man kommer att tillämpa medbestämmandelagen, mbl, i stället, enligt Per Sunneborn.

– Skillnaden med det är att man inte har samverkan utan att arbetsgivaren i princip informerar. Samverkan är en utveckling av mbl-förfarandet som bygger mer på tillit mellan parterna, och nu kan vi konstatera att det inte finns någon tillit, säger Per Sunneborn.

Kriminalvårdens förhandlingschef Ola Nilsson bekräftar att det inte är aktuellt att från arbetsgivarhåll kalla till en ny förhandling. Anledningen är att facket yrkar på att den som deltar på arbetsplatsträffar under en ledig dag ska få övertidsersättning för det.

– Det kan vi inte gå med på. I övrigt var vi beredda att förhandla om en lösning, men då krävdes att facket gick oss till mötes på den punkten, säger Ola Nilsson.

Från STs sida finns det utrymme att förhandla om annan kompensation än övertidsersättning i de fallen. I stället handlar det om att arbetsgivaren bara vill låta en representant från förhandlingsorganisationen OFR, där ST är ett av flera förbund, vara med på arbetsplatsträffarna, enligt Per Sunneborn.

– Vi anser att vi ska ha rätten att välja själva vilka som ska representera oss i ST och OFR. Det är en principfråga för oss och det har arbetsgivaren inte med att göra, säger Per Sunneborn.

Enligt Ola Nilsson har arbetsgivaren dock föreslagit en möjlighet att på lokal samverkansnivå kunna kalla in fler representanter från OFR vid behov.

Joachim Danielsson, förhandlingsansvarig ST inom Kriminalvården.
Bild: Privat
Joachim Danielsson, förhandlingsansvarig ST inom Kriminalvården.
Per Sunneborn, ST inom Kriminalvården.
Bild: Casper Hedberg
Per Sunneborn, ST inom Kriminalvården.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.