Regeländring underlättar samlokalisering

STATENS SERVICECENTER2024-01-08

Det blir nu enklare för Statens servicecenter att dela lokaler med kommuner och andra myndigheter, sedan regeringen beslutat om en förändring av myndighetens instruktion.

Statens servicecenter har sedan tidigare verksamheter som är samlokaliserade med kommuner. I ett pressmeddelande skriver myndigheten att detta är gynnsamt för staten i dess helhet och underlättar för medborgarna.

”Att det nu blir enklare att samlokalisera servicekontoren med kommuner och andra myndigheter är väldigt bra. Nu kan Statens servicecenter få ett betydligt mer kostnadseffektivt servicekontorsnät men framförallt blir det enklare för medborgaren när vi samlar service under ett och samma tak”, konstaterar Paul Larsson, chef för myndighetens verksamhetsområde medborgarservice, i pressmeddelandet.

Redan i dag kan medborgare både utföra kommunala ärenden och få vägledning i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket på elva orter – Borgholm, Ljusdal, Lysekil, Stockholm Rinkeby, Storuman, Torsby, Vansbro, Växjö Araby, Åre Järpen, Åsele och Örebro. I slutet av januari tillkommer även Askersund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA