Samverkan kollapsade i Kriminalvården

KRIMINALVÅRDEN2014-09-11
Mitt under en stor omorganisation inom Kriminalvården har samverkan havererat. OFR har sagt upp samverkansavtalet. Enligt STs avdelningsordförande har facket under generaldirektör Nils Öberg tappat både insyn och möjlighet till påverkan.

I januari 2012 tog Nils Öberg över som chef på Kriminalvården. Sedan dess har ett stort antal höga chefer lämnat myndigheten. Samtidigt pågår en genomgripande omorganisation.

– Men samverkan har inte fungerat! Vi har inte kommit in i processen i något påverkansbart skede, säger Per Sunneborn, STs avdelningsordförande.

Han tycker att mönstret är genomgående, men nämner särskilt ett exempel. När tre höga chefer skulle rekryteras – bland annat en personalchef – bjöds facket in i processen först när bara tre kandidater återstod till de tre tjänsterna.

– Det kan man över huvud taget inte kalla för samverkan. Nils Öberg har konsulter inne som styr hela omorganisationen, och allt ska gå väldigt snabbt, säger Per Sunneborn.

Han tycker att dialogen med arbetsgivaren har havererat under den nya ledningen.

– I princip alla chefer på huvudkontoret är ju utbytta. Då kan sådant här hända. Jag tror att man helt enkelt inte har förstått vilken roll facket ska ha i en fungerande samverkansprocess.

Förhandlingsrådet OFR, där ST ingår, valde att säga upp samverkansavtalet.

Johan Modin, som är personalchef på Kriminalvården, beklagar det. Han säger att han delvis håller med om att facken har kommit in för sent i processerna.

– Vi har lyssnat på deras kritik och tagit till oss av den. Vi kan se att det har gått fel när det gäller vissa rekryteringar. Men vi vill ha samverkan, vi tycker att de fackliga organisationerna ska komma in tidigt i processerna inför olika beslut.

Men hur kommer det sig att det inte har varit så?

– Till stora delar tycker vi att det har fungerat bra, men kanske inte alla gånger. Nu har vi förbättrat rutinerna kring rekryteringar. Vi hoppas att OFR ska ta tillbaka sin uppsägning av avtalet, eller att vi ska kunna komma överens om ett nytt samverkansavtal.

Den sista september löper nuvarande avtal ut, men också Per Sunneborn hoppas att parterna så småningom ska kunna återgå till samverkan.

– Vår grundläggande uppfattning är förstås att vi vill ha det. När samverkansavtalet löper ut kommer vi att falla tillbaka på medbestämmandelagen, mbl. Det är som att bli förpassad 25 år tillbaka. Det är sämre för medlemmarna och det är inte ett modernt sätt att leda en verksamhet. Men för att ha samverkan måste båda parter förstå vad det innebär, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.